Bach virágterápia

A Bach virágeszencia keverékek nemcsak nők szedhetik, de az összeállításukat a női lét ciklikussága inspirálta. Az "Egyensúly" kategóriában található virágeszencia keverékek harmonizálják a mindennapokban előforduló helyzetek, és stresszhatások következtében kialakult érzelmi állapotokat. A "Ciklus" kategóriában található virágeszencia keverékek harmonizálják a Nő életében bekövetkező nagyobb változások esetén előforduló érzelmi állapotokat. 

 

 

Bach virágterápiáról a legfontosabb információk

Dr. Edward Bach célja az volt, hogy olyan átlátható, szelíd gyógymódot alkosson meg, amelyet az emberek rugalmasan tudnak alkalmazni mindennapi életükben. Az alábbiakban a szedéséről, tárolásáról, hatásairól olvashatsz összefoglalót. 

"A Bach-virágok által semmi olyan nem kerül belénk, ami eleve nem volt ott, csak bennünk ébred fel az öngyógyító erő, amely a negatív gondolatokat pozitív irányba tereli, úgy hogy közben meghagyja a tanulás lehetőségét, tehát nem elnyomva a problémát, hanem segítve a megértését, elfogadását és elengedését."- Dr. Edward Bach

Hogyan szedhető a Bach virágeszencia keverék?

  1. Az ajánlás napi 4x4 csepp közvetlen a nyelv alá téve. Fontos hogy a pipetta NE érjen a szájhoz!
  2. A másik módszer: vízbe téve fogyasztva, így egyszerűen a magunknál hordott kulacsunkba is tehetjük. 
  3. Bármilyen folyadékba is beletehető, így gyermekek számára is könnyen adagolható.

Mivel van tartósítva a Bach virágeszencia keverék?

A virágesznciák brandyvel vannak tartósítva. Az oldalon rendelhető eszencia keverékek tartósítása  történhet 40% brandyvel, vagy almaecettel. Ezt vásárláskor van lehetőség kiválasztani.

Mikor, és hányszor szedjem a nap folyamán a Bach virágeszencia keveréket?

Érdemes elosztva a nap folyamán szedni, hogy az eszencia keverék információja folyamatosan ki tudjon bontakozni.   

Ehhez elengedhetetlen a napi vízmennyiség elfogyasztása, amely egészségünk szempontjából is értékes!

Mennyi ideig  és hogyan tárolható a Bach virágeszencia keverék?

Az üveg eltarthatósága 4 hét, amely a megadott szedésre elegendő. Az eszenciás üveget lehetőleg fénytől, sugárzó hőtől és elektromos háztartási gépektől- tv, mikró, mobil stb. tartsuk távol. 

Milyen gyakran alkalmazható a Bach virágeszencia keverék?

A javasolt 4x4 csepptől eltérően gyakrabban is lehet szedni a nap folyamán, amennyiben azt szükségesnek érezzük. A szedés első szakaszában tapasztalhatjuk ezt. Az elsősegély csepp alkalmazása is történhet sűrűbben a nap folyamán. 

Mennyi ideig alkalmazható a Bach virágeszencia keverék?

Érezhetjük azt, hogy a 3-4 hét (1 üveg) elegendő számunkra. Már nem sodornak el azok az érzések és nincsenek azok a tünetek amelyek miatt elkezdtük szedni a kiválasztott keveréket. Előfordulhat az is, hogy olyan érzéseket szeretnénk harmonizálni, melyek múltbéli eseményekhez köthetőek. Ebben az esetben az eszencia keverék szedése több hónapig terjedhet, hogy a berögzült gondolati,-és érzelmi minták is harmonizálódjanak. A Bach- virágeszencia konzultáció segítheti ezt a harmonizáló folyamatot, amely során a változáshoz és az aktuális állapothoz igazítva kerülnek bele virágeszenciák lesznek megválasztva. 

Hogyan fejti ki a hatását a Bach virágeszencia?

A  bach virágterápiát leginkább a homeopátiához lehet hasonlítani, mivel a virágeszenciák rezgésén keresztül közvetít információt. A szedéséhez nincsenek fogyasztási tilalmak mint mentol, koffein stb. 

Mit tapasztalhatok a Bach virágeszencia keverék szedésekor?

Azonnali állapotváltozást hozhat, ahogyan elkezdődik a szedése. Az egyéni érzékenység meghatározza azt, hogy ki milyen intenzitással reagál az első néhány napban. Előfordulhat kezdeti "rosszabodás", ami az elfojtott érzelmek, indulatok felszabadulásában jelentkezik. Ilyenkor érdemes tovább szedni, mert ez átmeneti állapotot jelent. 

Negatív érzelmek megelőzésére is alkalmazható a Bach virágeszencia keverék?

Igen, lehet. Ha tudjuk hogy milyen helyzetek azok amelyek kibillentenek az egyensúlyból. Ezáltal fel tudunk készülni amennyiben előtte el kezdjük szedni. Segíti a berögzült érzelmi minták átalakulását.

Allergiások is szedhetika Bach virágeszencia keveréket?

Igen, mivel nem anyagelvű, ezért nem tartalmaz virágport.

Várandósan is lehet szedni a Bach virágeszencia keveréket?

Igen lehet. Az oldalunkon a tartósítás elérhető almaecettel is.

Gyermekeknek is adható a Bach virágeszencia keverék?

Igen adható. 6 éves koráig az Anyának is szednie szükséges ugyanazt az eszencia keveréket.

Az oldalunkon a tartósítás elérhető almaecettel is.

A Bach virágterápia: holisztikus megközelítés az egészséghez

A Bach virágterápia egyedülálló rendszere 38 különböző virágeszenciát tartalmaz, melyek
mindegyike különféle érzelmi állapotokhoz kapcsolódik. Ennek a gyógymódnak az a lényege,
hogy az egyén lelki és érzelmi állapotát figyelembe véve választjuk ki megfelelő szereket.

Dr. Edward Bach, a Bach virágterápia alapítója úgy vélte, hogy az ember nem csupán testből
és lélekből áll, hanem van egy transzcendentális aspektusa is. A betegség e három elem - test, lélek, szellem - közötti harmónia hiányából ered. A gyógyulás lehetősége ennek a harmóniának a helyreállításában rejlik, ami mindenki számára elérhető.

A Bach virágeszenciák és használatuk

Az eszenciák könnyen átláthatóak. A Bach eszenciák a lelkiállapotokra összpontosítanak, nem pedig a fizikai tünetekre, ezzel elősegítve az emberi lélek harmonikus állapotának helyreállítását. A terápia széles körben elterjedt, így bárki számára elérhető.

Dr. Edward Bach kizárólag vadon élő növények virágait használta fel az eszenciák készítésére. Ezek az eszenciák oldatok formájában kerülnek forgalomba. Az eszenciák mellékhatásoktól mentesek, allergiás reakciókat sem okoznak, mivel nem tartalmaznak virágport vagy más allergizáló anyagot.

A terápia során alkalmazott eszenciák túladagolása nem lehetséges, még az üveg egész
tartalmának egyszerre történő elfogyasztása esetén sem. Ezért biztonságosnak tekinthető mind
felnőttek, mind gyermekek számára. virágterápia rendszer megalkotója szerint a legfontosabbak a „józan ész”, az empátia, a megfigyelés és a virágok ismerete. Ezek az alapvető képességek segítenek a megfelelő eszencia kiválasztásában. 

A Bach-virágterápia hatékonyan egészítheti ki a hagyományos orvosi és a
természetgyógyászati módszereket, így széleskörűen alkalmazható a gyógyításban.

A virágeszenciák alkalmazásának területei

A terápia megálmodója a lelkiállapotok és az egészség összefüggéseit felismerve arra törekedett, hogy közvetlenül a lélekre hatva segítse az embereket. A Bach virágterápia különösen hatékony azoknál a klienseknél, akik negatív lelkiállapotokkal küzdenek, az eszenciák segítik őket belső egyensúlyuk helyreállításában és a lehetséges fizikai betegségek megelőzésében. Az egyén kialakíthatja lelki egyensúlyát és megteremtheti belső békéjét, még akkor is, ha
hajlamos a negatív érzelmek szélsőséges megéléseire. 

Akut és krónikus betegségeknél kiegészítésként is használható

Lehetőséget kínál az egyénre szabott kezelésre, amely megfelel a természetgyógyászat egyik
alapelvének. A testi betegségek gyógyításában a lelki okok kezelése elengedhetetlen.

Sokk és vészhelyzetek

Az Elsősegély cseppként ismert keverék gyors segítséget nyújt vészhelyzetekben, például balesetek, műtétek utáni állapotok, allergiás rohamok vagy érzelmi traumák esetén. A virág és növény eszenciák révén ez a terápia képes mélyen hatni az emberi pszichére, elősegítve a lelki egyensúly helyreállítását és az egészség megőrzését.

Hatása és alkalmazása


A terápia alapelvei az összhang és az egyensúly megteremtésére irányulnak. Ez a gyógymód nemcsak a testi, hanem a lelki és szellemi egészség megőrzését és helyreállítását is szolgálja. A terápia során az egyén saját lelkiállapotához és személyiségéhez leginkább illő eszenciák
kerülnek kiválasztásra, figyelembe véve az aktuális érzelmi állapotokat és szükségleteket. 

Gyakorlati alkalmazása magában foglalja az eszenciák személyre szabott kiválasztását és rendszeres használatát. A terápia alkalmazható mindennapi stressz, érzelmi ingadozások, krónikus betegségek, lelki zavarok és sok más állapot kezelésére. A kezelés célja, hogy támogassa az embert abban, hogy megtalálja belső egyensúlyát és erősítse lelki ellenálló képességét. 

Dr. Bach öröksége ma is él, virágeszenciái továbbra is segíti az embereket világszerte. terápia szemlélete, amely az emberi lélek mélyebb megértésén és kezelésén alapul, változatlanul releváns a modern kor emberének egészségügyi és lelki kihívásai számára.Munkássága a Bach virágterápia rendszere folyamatosan inspirálja és támogatja az embereket a lelki egészség és jólét elérésében, bizonyítva e gyógymód időtálló és univerzális jellegét.