Blog

Lakásdekoráció sokféleképpen
23
Febr

A lakás falainak ízléses dekorálása hozzájárul hogy otthonunkat kis változtatással hangulatossá és stílusossá tegyük. Íme néhány lakásdekorációs ötlet és tipp, hogyan teheted otthonodat még vonzóbbá és személyre szabottabbá.

Elsősegély csepp: gyors segítség a lelki egyensúly megőrzésében
19
Febr

Az Elsősegély csepp, egy speciálisan összeállított virágeszencia mix, mely azonnali enyhülést nyújthat számos stresszes és nehéz helyzetben. Kifejezetten hatékony szorongás, félelem, pánik, rettegés csökkentésére, valamint viták, rossz hírek hallatán vagy családi krízisek idején.

A Bach Virágterápia
31
Jan

A Bach virágterápia egyedülálló és forradalmi megközelítés a lelki egészség fenntartásában és helyreállításában, melynek gyökerei a 20. század elejére nyúlnak vissza. Dr. Edward Bach, egy angol orvos, az 1930-as években fedezte fel ezt a különleges módszert, amely a természet gyógyító erejét használja ki. Bach filozófiája szerint a gyógyulás nem a betegség legyőzésében, hanem a belső egyensúly és harmónia helyreállításában rejlik.

A Hamsa kéz: több, mint egy talizmán
31
Jan

A Hamsa kéz szimbóluma a világ egyik legelismertebb és legtöbbet tisztelt talizmánja,
amelynek jelentősége és története mélyen gyökerezik az emberi történelem és spiritualitás
talajában. Sokan ismernek ékszereken, gobelineken vagy ruházaton ábrázolva, több mint csak egy díszítő motívum; ez egy ősi szimbólum, amely az évszázadok során átívelt kultúrákon és vallásokon.

Fa-fülbevaló
31
Jan

A faékszerek újból hódítanak. Nézzük meg azokat a szempontokat miért is választja egyre több nő a fából készült ékszereket. A fából készült ékszerek számos előnnyel rendelkeznek, amelyek egyre népszerűbbé teszik őket a divat- és ékszerpiacon.

Íme néhány kiemelkedő előny:

Hogyan aktiváld a gyógyító energiákat az otthonodban?
31
Dec

A mandala, szanszkrit eredetű szó jelentése "kör", több mint egy egyszerű geometriai forma. Ez a mély jelentéssel bíró alakzat a harmónia, teljesség és nyugalom szimbóluma, amelynek filozófiája az önmagába forduló, ciklikus végtelenséget tükrözi.
A mandalakészítést évezredek óta meditációs módszerként használják a hinduizmus hívei. Ez a gyakorlat az idők során átlépte a vallási és kulturális határokat, és a nyugati világban is népszerűvé vált. A mandalák készítése során a cél az elme nyugalmának elérése és a
gondolatok tisztítása, lehetővé téve ezzel az elmélyült kontemplációt és belső béke elérését.

A Sri Yantra: az ősi energiadiagramok királya
29
Dec

A Sri yantra az emberiség egyik legősibb és legnagyobb hatású szimbóluma, amely évezredek óta a jószerencse, gazdagság és egészség megtestesítőjeként szolgál. Ez a különleges yantra nemcsak a spirituális gyakorlatokban játszik kiemelkedő szerepet, hanem a tudományos közösségek figyelmét is felkeltette. A híres amerikai fizikus, Dr. Patrick Flanagan a Sri yantrát az "energiadiagramok királyának" nevezi, ami nem meglepő, tekintettel annak rendkívüli energetikai hatására. Dr. Flanagan szerint az energetikai hatása akár hétszer nagyobb lehet, mint egy piramis építményé. Egy kis méretű, néhány centiméteres yantra már hatalmas energetikai hatással bírhat, ami túlszárnyal
egy kétméteres piramisét.

Érzelmek hangolása
13
Szept

A Belső stabilitást az érzelmek harmóniája is táplálja. A nő az érzelmei megfigyelésén keresztül képes tapasztalatot gyűjteni. A tapasztalatokat mi nők, szeretjük egymással megosztani, amely segítheti a tudatosítás folyamatát. Milyen jók is az ilyen elfogadó, és támogató jelenlétben folytatott beszélgetések...Kikristályosodhatnak általa addig szunnyadó, megfogalmazatlan tudásesszenciák amelyek kimondása AHA élménnyé válhat.  

Önállóság
11
Jún

A másokhoz való kapcsolódás minősége, kihat az érzelmeinkre is. Előfordulhat olykor, hogy belső félelmeink befolyásolják hogyan nyilvánulunk meg. A másik vigasztalása, együttérzése felemelhet minket, amely segít hogy újból kiegyensúlyozottnak érezhessük magunkat. Amikor ehhez egyre gyakrabban fordulunk, lehet érdemes ellenőrizni, hogy önmagunk erejében mennyire bízunk. Igaz nagy bátorság és őszinteség szükséges önmagunkhoz, de hosszútávon megéri ha a magunkba vetett bizalmat is tápláljuk. 

Dr. Edward Bach munkássága
03
Jan

Dr. Edward Bach a virágeszenciák megalkotója, hitt abban, hogy az egészség és az elégedettség kéz a kézben jár. Vallotta, hogy a természet közelsége, a kapcsolatok ápolása, az odaadóan végzet munka és kötelesség mind-mind hozzájárul a lelki egyensúly megtartásához. 

"A Bach-virágok által semmi olyan nem kerül belénk, ami eleve nem volt ott, csak bennünk ébred fel az öngyógyító erő, amely a negatív gondolatokat pozitív irányba tereli, úgy hogy közben meghagyja a tanulás lehetőségét, tehát nem elnyomva a problémát, hanem segítve a megértését, elfogadását és elengedését."

 

Bach virágeszenciák leírása
18
Dec

Az egyes virágeszenciák megismerése mellett elengedhetetlen az, hogy lássuk mi alapján állította fel Dr. Edward Bach a virágterápia rendszert. A kidolgozásához figyelembe vette az összes olyan érzelmi állapotot, mely egyensúlyvesztéssel jár. Több éves munkája során megtalálta azokat a növényeket, (37+1) melyek harmonizálják a 7 csoportba sorolt lelkiállapotokat. Nézzük is a 7 csoportot.

Félelem csoport
22
Jan

Dr. Edward Bach a virágterápia rendszer kidolgozásához figyelembe vette az összes olyan érzelmi állapotot, mely egyensúlyvesztéssel jár. Több éves munkája során megtalálta azokat a növényeket, (37+1) melyek harmonizálják a 7 csoportba sorolt lelkiállapotokat. Az előző cikkben olvashatsz erről ide katintva elérheted. A Félelem csoportba azok a virágeszenciák tartoznak, melyek a félelemhez köthető egyes aspektusokat harmonizálják.