Blog

Érzelmek hangolása

Klein Rita
Klein Rita
2022.09.13 13:44
Érzelmek hangolása

A Belső stabilitást az érzelmek harmóniája is táplálja. A nő az érzelmei megfigyelésén keresztül képes tapasztalatot gyűjteni. A tapasztalatokat mi nők, szeretjük egymással megosztani, amely segítheti a tudatosítás folyamatát. Milyen jók is az ilyen elfogadó, és támogató jelenlétben folytatott beszélgetések...Kikristályosodhatnak általa addig szunnyadó, megfogalmazatlan tudásesszenciák amelyek kimondása AHA élménnyé válhat.  

Az érzelmek megfigyelésekor előfordulhat azt vesszük észre, hogy hullámzóan vissza-vissza térnek. Lehetnek feldolgozatlan események, gátlások melyek tudat alatt működtetnek gondolati,érzelmi,-és viselkedési mintákat. Amikor ezek aktiválódnak érezhetjük azt, hogy felkerül a "lemez" és ugyanazt a sémát működtetjük. Tapasztalható az is, hogy hasonló helyzetek kerülnek elő...

Milyen jellegzetes megnyilvánulásai lehetnek?

  • félelem, szorongás, kiszolgáltatottság érzése, bűntudat,stb
  • hatalmaskodás, irányítási vágy, túlfűtöttség, düh, harag, gőg, irigység,stb

Bach virágterápia

Hogyan segíthet a bach virágterápia keverék ilyen esetekben?

Az érzelmeket  gyakran a víz elem minőségével jellemzik, amelyet most én is szemléltetésre fogok hívni. Az érzelem olyan, mint egy folyó: áramlik. Amikor az érzések túlcsordulnak, kilép a "folyó" a medréből, amikor megrekednek az érzések, gát képződik a "folyó" előtt. 

Amikor a megfelelő Bach-virágeszencia keveréket elkezded alkalmazni a túlcsordult, vagy megrekedt érzések elkezdenek a megfelelő mederben áramolni. 

Mindannyian megtapasztalhattuk már, milyen az, mikor érzékenyebbek vagyunk, vagy túlreagálunk valamit...Nem biztos hogy a legjobb irányadók ezek az állapotok. Megérdemeljük hogy minőségi időt szánjunk magunkra, és számba vegyük melyek azok az érzések, amelyek hatásuk alatt tartanak.

Néhány szempont, kérdés segítségül a virágterápiához:

  • Visszatérő érzések, amelyek bizonyos helyzetek után jelentkeznek?
  • Nem tudom időszakokhoz kötni, egyszer csak felbukkant?
  • Pontosan mit érzek?
  • Mit szeretnék érezni?
  • Milyen változást tapasztalok a kapcsolódásaimban? PL. védekezek, támadok, stb

Amikor ezeket megválaszoljuk közelebb kerülünk ahhoz, hogy minél pontosabban behatároljuk mely érzéseket szeretnénk harmonizálni. A NEKEDSOUL oldalon található Bach virágterápia keverékek elsősorban a női lélekhez igazodnak, de természetesen egyénre szabott Bach virágeszenciák is kérhetők. 

Az érzelmek harmóniája legyen Veled.