Blog

Félelem csoport

Klein Rita
Klein Rita
2022.01.22 16:55
Félelem csoport

Dr. Edward Bach a virágterápia rendszer kidolgozásához figyelembe vette az összes olyan érzelmi állapotot, mely egyensúlyvesztéssel jár. Több éves munkája során megtalálta azokat a növényeket, (37+1) melyek harmonizálják a 7 csoportba sorolt lelkiállapotokat. Az előző cikkben olvashatsz erről ide katintva elérheted. A Félelem csoportba azok a virágeszenciák tartoznak, melyek a félelemhez köthető egyes aspektusokat harmonizálják.

 

Bohócvirág: „A bátorság virága”

„Akkor van szükség erre az eszenciára, ha az ember retteg a világ dolgaitól: fájdalomtól, balesetektől, nyomortól, sötétségtől, egyedülléttől, szerencsétlenségektől, a mindennapi élet eseményeitől. Az ilyen panaszoktól szenvedő emberek csendben és titokban viselik félelmeiket.

Ajánlott azok számára akik különösen rettegnek az élet különböző dolgaitól. Ilyenek lehetnek sötétségtől a pókoktól az egyedülléttől vagy fájdalomtól  és a balesetektől. Gyakran szenvednek anélkül, hogy másokkal megosztanák problémáikat. Szégyenlik gyengeségét, ezért inkább titkolja azokat. Elmondható róluk, hogy szégyenlősek ,bátortalanok és túlérzékenyek a körülöttük lévő világgal szemben. Lámpalázzal küzdenek, ha nyilvánosan kell előadást tartaniuk. Minden esetben valami konkrét jól körülhatárolt dologtól rettegnek amely teljesen eluralkodhat rajtuk. 

Vörös vadgesztenye: "Az önállósódás virága"

"Azok számára, akik rettenetesen féltenek másokat. Önmagukért gyakran már nem aggódnak, attól viszont rettegnek, hogy szeretteikkel szerencsétlen, szörnyű dolgok történhetnek."

Gyakran képzelik el azokat a helyzeteket amikben szeretteikkel a legrosszabb történik. Erősen kötődnek másokhoz és folyamatosan aggodnak értük. Olykor már nem a saját érzelem világában él hanem a másik rezdülései éli meg. Nagy empátiás készséggel rendelkeznek.

Rezgőnyár: "A sejtelem virága"

Megmagyarázhatatlan eredetű dolgoktól való rettegés. Valamilyen bajsejtelem gyötri, ismeretlen eredetű aggodalom lesz úrrá rajtuk. Rémálmoktól szenved vagy nem mer elaludni sötétben, ha felriad álmából nehezen tud visszaaludni. Pánikbetegeknek  és különböző fóbiákban szenvedőknek ajánlott. 

Napvirág: "A kitörés virága"

Olyan esetekben javasolható, amikor eluralkodik a pánik és a rémület valakin. Vészhelyzetekben, baleseteknél vagy felfokozott félelem  esetén javasolható. Amikor valaki úgy érzi reményvesztetté vált a helyzete és nem képes uralni azt.  Minden olyan estben  amikor valaki  nem tud higgadtan gondolkodni és cselekedni vagy  teljesen leblokkol. Testi- lelki traumáknál legyen az akut vagy visszatérő probléma. A napvirág esszencia alkalmazható hosszabb ideje fennálló idegesség és fokozott félelem kezelésre is.

A napvirág virágesszencia az elsősegély csepp egyik összetevője közé tartozik.

Cseresznyeszilva: "A higgadtság virága"

"Félelem a józan ész elvesztésétől, attól, hogy az ember enged a késztetésnek, hogy félelmetes, szörnyű dolgokat kövessen el, amelyeket valójában rossznak tart és elutasít."

Olyan esetekben javasolható, amikor fél a kontoll elvesztésétől. Növekvő belső nyomás alakul ki, amely robbanásszerű feszültséget okoz. "A munkahelyi konfliktus feszültsége otthon csattan el."